Rakennusliike Oy Spinkkilä Ltd rakentaa neljän Hyvän Elämän Talot -kokonaisuuden jylhien kallioiden päälle Lounatuuleen.

Hyvän Elämän Talot lanseerataan asuntomessuilla suomalaisille talomarkkinoille ja taloihin pääsee tutustumaan ensi kertaa kesällä 2022.

Ekologiset kodit rakennetaan modernilla tavalla perinteitä kunnioittaen Pre Cut -rakennusmenetelmällä. Pre-cut -kehikon toimittaa rakennuskumppani Nordic House Finland.

Laadukkaisiin ratkaisuihin panostetaan nyt, jotta asumisen kustannukset pysyvät kohtuullisina tulevaisuudessa.

Tulevat asukkaat ehtivät vielä osallistua kotiensa tilaratkaisujen suunnitteluun sekä vaikuttaa sisäpintamateriaalien ja talon varustelujen valintoihin.

”Kävin kävelyllä kauniilla, kallioisella messualueella projektipäällikkö Timo Tirrin kanssa. Merituuli tuntui poskilla, mäntymetsä tuoksui ja taivas sinersi. Tiesin, että tänne on hyvä rakentaa.”

Tulevan kohteen nimi:
As Oy Lounakallio Naantali.

Hienointa Naantalin asuntomessualueella?
Luonto, meri, taivas ja rauha.

Mitä uutta tai poikkeavaa kohteessanne tullaan näkemään?
Rakennamme rakennusten, infran ja energiaratkaisujen lisäksi myös digitaalisen alustan näiden käyttämiseen ja seuraamiseen. Alustaan lisätään taloyhtiön muutkin palvelut, jotka ovat asukkaiden tilattavissa.

Mitkä arvot ja asiat ohjaavat suunnitteluprosessianne?
Ekologisuus – se on kestävää, kustannustehokasta ja kaunista. Suosimme materiaaleina puuta, terästä ja kiveä. Rakennuksien elinkaari on useampi sata vuotta ja arvo säilyy jälkipolville. Käytämme paikallisia toimijoita.

Mistä sinä, suunnittelijanne ja arkkitehtinne saatte inspiraatiota talosuunnitteluun?
Yksilöllisistä asiakkaista. Tuskin teemme kahta samanlaista asuntoa.

Millaisia uskot tulevaisuuden kotien olevan?
Ulkonäöllisesti moderni puurakentaminen lisääntyy. Käytännöllisyyttä ja muuntautuvuutta arvostetaan.

Paras sisustusvinkkisi tai muu kotiin ja asumiseen liittyvä ratkaisusi, jonka olet nähnyt?
Ne tullaan näkemään meidän kohteessamme! ”Naantalin aurinko lämmittää Lounakallion, josta me lämmitämme rakennukset. Kesällä, kuumina päivinä asuntojen viilennysjärjestelmä johtaa ylimääräisen lämmön takaisin kallioon. Autamme aurinkoa lataamaan patterit talven varalle.”

Oma koti messualueelta?
Nämä talot ovat myytävänä, joten jos kiinnostuit, ota yhteyttä: 0400 784 014 / Pekka Spinkkilä.

Kuvateksti: Pekka Spinkkilä
Teksti ja kuva: Nina Hietala