Rakennustapaseloste

OSOITE
Lounatuuli 17, 21100 NAANTALI

KIINTEISTÖTUNNUS 124-6-1

RAKENNUSKOHDE
Neljän asuinrakennuksen muodostama 2-kerroksisia omakotitaloja, joissa on ”Korridorilla” yhdistetty vierashuone tai pesutilat ja sauna. Talot rakennetaan As Oy Lounakallio Naantalin omalle tontille. Taloissa on kaksi katettua autopaikkaa sekä puolilämmin varasto.

RAKENTEET
Rakennus perustetaan pohjatutkijan ohjeiden ja rakennesuunnitelmien mukaan. Rakennukset perustetaan kovaan kalliopohjaan pilariperustuksena. Rakennuksen alapohjat ovat tuulettuvat rossipohjat. Ulkoseinät rakennetaan ilmansulullisena puuranka- ja puukuitueristysratkaisuna. Rakenteessa ei käytetä muovia.

JULKISIVUT
Julkisivut ovat pääosin puuverhoiltuja. Osin Classic- kattopelti jatkuu seinälle. Peltikatteeseen on laminoitu aurinkopaneelikalvo.

KATOT
Musta Classic- peltikatto.

TERASSI
Avarat terassit ja parvekkeet puurakenteisia, jotka verhoillaan lämpökäsitellyllä puulla.

VÄLISEINÄT
Asuinhuoneistojen väliseinät ovat kipsilevy/ sisustuspaneeli seiniä. Kevyet väliseinät ovat kertopuurakenteisia.

IKKUNAT JA OVET
Ikkunat ovat kolmilasisia kiinteitä tai sisään aukeavia puu-alumiini- ikkunoita, joiden ulkopinta on polttomaalattua alumiinia. Karmit ja sisäpuitteet maalattuja, värinä musta. Terassiovet ovat lasiaukollisia liukuovia, pintakäsittely ikkunoiden tapaan. Huoneistojen sisäänkäyntiovet ovat maalattuja, lämpöeristettyjä ovia. Väliovet ovat maalattuja/ puukuvioisia laakaovia. Löylyhuoneen ovet ja seinäkkeet ovat täyslasisia. Teknisten tilojen ja talovaraston ovet ovat paloluokiteltuja umpiovia.

LATTIAPÄÄLLYSTEET
Huoneistojen kuivissa tiloissa on valittavissa parketti, korkkivinyyli tai basebetoni. WC:ssä, pesuhuoneessa ja löylyhuoneessa on 10×10 puristelaatta. Teknisissä tiloissa maalattu betonilattia.

SEINÄPINNOITTEET
Kuivissa tiloissa seinät ovat valkoiseksi maalattuja tai puusisäverhouspaneeli. Kaikkien asuntojen wc- tilojen seinät ovat laatoitettu tai basebetonia. Khh:n, kylpyhuoneen ja wc:n seinät ovat keraamista laattaa tai basebetonia. Saunan seinät ovat tervaleppäsisäpuupaneelia.

SISÄKATOT
Sisäverhouspaneeli

KALUSTEET JA VARUSTEET
Keittiökalusteet ja komerot ovat tehdasvalmisteisia, vakiomallisia kalusteita. Kalusterungot ovat väriltään valkoisia. Kalusteovien värit ovat asiakkaan valittavissa. Työtasot ovat puuta tai korkepainelaminaattia tai laminaattia. Keittiön ja khh:n altaat ovat asiakkaan valinnan mukaisesti komposiittialtaita tai rst-altaita. WC:n ja pesuhuoneen altaat ovat valkoista valumarmoria. Khh:n ja wc-tilojen kalusteet varustetaan kalusteovin. Saunan lauteet ovat haapa puuta. Pesuhuoneissa/wc-tiloissa on pyyhekoukut ja wc-paperitelineet.
Makuuhuoneissa ja eteisessä on vaatesäilytyskomerot. Kaikkiin eteisiin tulee peililiukuovi, muihin tiloihin liukuovet asiakkaan valinnan mukaan.

KONEET JA LAITTEET
Keittiössä on kalusteliesi induktio-keittotasolla, kalusteuuni, kalustemikro, apk ja erilliset jää- ja pakastinkaapit sekä saareketuuletin. Saunoissa on sähkökiuas. Kylpyhuoneessa on liitännät ja tilavaraukset pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle.

TALOTEKNIIKKA
Huoneistokohtainen säädettävä koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla, sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Kaikkiin asuntoihin asennetaan sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet. Yhtiöllä on yhteisesti n. 200 m2 mustaa aurinkopaneelia laminoituna mustaan Classic peltikatteeseen.

LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ
Rakennukset lämmitetään ja viilennetään yhtiön maalämpöpumpulla. Keskuslaitteet sijoitetaan tekniseen tilaan. Huoneistoihin kuuluvat myös puoli lämpimät varastot. Huoneistot varustetaan viilennyslaitteistolla.

PIHA-ALUEET JA PAIKOITUS
Asunnoissa on kaksi autokatospaikkaa , varustettuna sähkökytkentäkotelolla ja sähköauton latauspistokkeella. Ajotiet asfaltoidaan. Alue pyritään säilyttämään mahdollisimman luonnonmukaisena kallioina ja rikkaana aluskasvillisuutena.

JÄTEHUOLTO
Yhteinen jätteiden keräyspiste jätekatoksessa.

LISÄ- JA MUUTOSTYÖT
Asiakkaan toivomista lisä- ja muutostöistä rakentaja antaa yhdessä toimittajien kanssa laaditun kirjallisen hinnat sisältävän tarjouksen. Kaikki lisä- ja muutostyöt toteutetaan As Oy Lounakallion nimeämän erillisen suunnittelijan kanssa noudattaen kohteeseen erikseen laadittua lisä- ja muutostyöaikataulua.

HUOMAUTUS!
Kohteen rakenteita ja materiaaleja voidaan vaihtaa perustelluista syistä toisiin samanarvoisiin. Ostajan on tutustuttava lopullisiin myyntiasiakirjoihin kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä. Tiedot perustuvat suunnitteluvaiheeseen 2021. Rakennustapaselostus on tarkoitettu yleisluontoisen tiedon antamiseksi. Rakennuttaja pidättää itsellään oikeuden perustellusta syystä vaihtaa edellä mainittuja materiaaleja ja/tai tuotteita ja/tai rakenteita toisiin samanarvoisiin materiaaleihin ja/tai tuotteisiin ja/tai rakenteisiin. 3D-havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä kohteesta, eivätkä välttämättä vastaa kaikkien yksityiskohtien osalta toteutettavaa kohdetta.